Zimska oluja pogodila SAD: Najmanje jedna osoba nastradala, a ledeni haos se tek očekuje

Skoro 200.000 osoba je ostalo bez struje u pet saveznih država - Ilinoisu, Teksasu, Viskonsinu, Arkanzasu i Tenesiju

12.01.2024. 18:52
  • Podeli:
sad, snežna oluja, nevreme, zima, sneg, de mojn, ajova - 12 jan 2024 - profimedia-65a17af54a31f.webp Foto: Profimedia

Zimska oluja pogodila je danas sever Sjedinjenih Američkih Država, a pretpostavlja se da je najmanje jedna osoba stradala stradala usled lavine u saveznoj državi Ajdaho.

Širom SAD otkazano je ili odloženo više od 3.600 letova zbog vetra i zaslepljujućeg snega, prenosi Rojters.

Delovi Srednjeg zapada pogođeni su mećavom, koja uključuje jak sneg i žestoke vetrove brzine skoro 100 kilometara na sat.

"Ako ste danas na putevima, nećete se dobro provesti. Razmislite o odlaganju putovanja", naveli su iz američke Nacionalne meteorološke službe (NWS) na društvenoj mreži X.

Skoro 200.000 osoba je ostalo bez struje u pet saveznih država - Ilinoisu, Teksasu, Viskonsinu, Arkanzasu i Tenesiju.

U Čikagu su državne škole ostale otvorene, dok su u velikom broju drugih okruga širom tog dela SAD otkazani časovi u školama.

Oko 13 miliona Amerikanaca pogođeno je upozorenjima o mogućim poplavama zbog jakih kiša i snega, uključujući one koji žive u blizini Atlantskog okeana ili velikih plovnih puteva u Virdžiniji.

U Misisipiju je oko tri miliona pod pretnjom od tornada i jakih grmljavina.

Očekuje se da će početkom sledeće nedelje arktički vazduh koji gura na jug doneti opasno hladne uslove većem delu SAD.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()