Znate li koliko članova ima Komunistička partije Kine: I nije nešto, s obzirom na to koliko je Kineza

Udeo žena u ukupnom broju članova KP Kine iznosi 30,4, a pripadnika etničkih manjina 7,7 odsto

30.06.2024. 15:34
  • Podeli:
kina, 24 jun 2024 - profimedia-66815ee9e30cc.webp Foto: Profimedia

Broj članova Komunističke partije Kine krajem 2023. godine dostigao je 99,185 miliona, što je porast od 1,2 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Ipak, ako uzmemo u obzir da Kineza ima preko 1,4 milijarde... pa, i nisu baš nešto partijski orijentisani. E sad, to što nekih 170-180 zemalja u svetu ima manje stanovnika nego Kina članova partije, to je sad druga priča.

Bilo kako bilo, prema saopštenju KP Kine, ova partija sada ima 5.176 lokalnih organizacija koje obuhvataju 298.000 partijskih odbora.

Udeo žena u ukupnom broju članova KP Kine iznosi 30,4, a pripadnika etničkih manjina 7,7 odsto.

Većinu članova KP Kine čine radnici, poljoprivrednici, tehničko osoblje i rukovodioci preduzeća i ustanova, javlja CRI.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()