Teže povređeno 11 osoba iz niškog autobusa: Oglasio se vlasnik agencije nakon udesa u Grčkoj

U autobusu je bilo 78 putnika dok su u autu bile četiri osobe, a kako se navodi povređeno je 40 putnika autobusa.

10.09.2023. 10:44
  • Podeli:
niški autobus sudar grčka yt ept-64fd8281345ce.webp Foto: Youtube/PrintScreen/ ΕΡΤ Α.Ε.

Tri osobe su danas poginule u teškom udesu autobusa sa srpskim tablicama i automobila koji se dogodio na putu Atina-Solun, reč je o autobusu niške agencije Ski& Sun koji se prevrnuo na stranu kada je na njega naleteo auto čiji vozač je zaspao za volanom. 

Autobus se okrenuo unazad i upao u jarak pored puta. Autobus je prilično oštećen u sudaru, pa su putnici morali da izlaze kroz polomljene prozore i šoferšajbnu.

Trojica putnika automobila pronađena su mrtva, a četvrti je teško povređen. Reč je o grčkim državljanima.

U autobusu je bilo 78 putnika dok su u autu bile četiri osobe, a kako se navodi povređeno je 40 putnika autobusa. Bojan Milosavljević direktor turističke agencije "Ski&Sun" iz Niša, u čijoj organizaciji su putnici putovali na letovanje u Grčku rekao je za Euronews da je u nesreći je povređen veliki broj putnika autobusa.

"Teže povređeni se voze u Solun i njih, prema prvim informacijama ima 11, dok se lakše povređeni prevoze u Polikastro. Još nemamo konačno stanje, ima i ljudi koji nisu povređeni i oni će biti zbrinuti", rekao je Milosavljević dodajući da je u autobusu bilo 78 putnika, dva vozača i vodič.

Na lice mesta izašla je policija i vatrogasci. U akciji spasavanja učestvuje 18 vatrogasaca sa šest vozila. 

Portparol vatrogasne brigade Đanis Artopoios izjavio je da su tri osobe bez svesti izvađene iz jednog od dva automobila. 

"Četvrta teško povređena osoba izvađena je iz istog automobila. Iz drugog automobila su spasene dve teško povređene osobe. U autobusu je bilo 78 putnika, srpskih turista koji su se uputili na odmor u Asprovaltu, u regionu Soluna."

Prema informcacijama grčke Hitne pomoći u stravičnom udesu povređeno je 40 ljudi. Među njima, jedan pacijent je intubiran, dok među povređenima ima i dvoje dece od 6 i 9 godina. Povređeni su prevezeni ambulantnim kolima u bolnice u Kilkisu i Solunu. 

Kako prenosi Katimerini, nesreća se dogodila na 522. kilometru autoputa Atina-Evzone, kod mesta Pajonija Kilkis. Istraga o uzrocima nesreće je u toku, saopštila je saobraćajna policija.

"Vide se tragovi automobila iz suprotnog smera u levoj traci i deluje da je auto prešao u drugu traku. To je ispričao i jedan od putinika koji je bio budan kada se desio udes. Putnci iz automobila su nastradali, njih troje, dok je jedan kritično. Stravična je nesreća. Samo da svi budu kako treba iz autobusa", rekao je Milosavljević.

Milosavljević je rekao da je reč o dabldeker autobusu koji je prevozio putnike u Grčku, kao i da na lice mesta krenuo suvlasnik agencije, kao predstavnici agencije iz Grčke, a da su na vezi i sa srpskim konzulatom. On je rekao i da su poslali još jedan autobus da bude na raspolaganju.

"Zbrinućemo sve putnike nadamo se da neće biti tragičnih ishoda", rekao je on.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()