U Kosovskoj Mitrovici protest zbog zabrane ulaza na KiM robe proizvedene u centralnoj Srbiji

Napomenuto je da je čak i Američka privredna komora pre par meseci uputila zahtev Prištini da preispita svoju odluku

25.12.2023. 10:10
  • Podeli:
jarinje kamioni aleksandar nićiforović tanjug-64932f73eec83.webp Foto: Aleksandar Nićiforović/Tanjug

Predsednik Asocijacije privrednika iz Gračanice Saša Sekulić izjavio je, pred današnji protest zbog zabrane ulaza na KiM robe proizvedene u centralnoj Srbiji, koji će danas biti održan u severnom delu Kosovske Mitrovice, da je potrebno alarmirati i međunarodnu javnost i međunarodni faktor u Prištini, kako bi Priština preispitala svoju odluku. 

"Treba uzvršiti pritisak na Prištinu da preispita svoju odluku", rekao je Sekulić za Tanjug.

On je istakao da odluka privremenih prištinskih institucija nanosi štetu svim građanima i podsetio da se navršilo šest meseci od kada je Priština zabranila ulaz na KiM robe proizvedene u centralnoj Srbiji.

"Na kraju su građani KiM na najvećem gubitku, ta roba koja se sada uvozi i ima je na tržištu u proseku je skuplja za 20 do 30 odsto", ukazao je Sekulić.

Podsetio je da je čak i Američka privredna komora pre par meseci uputila zahtev Prištini da preispita svoju odluku, ali da je Priština ostala nem na taj zahtev.

Prema rečima Sekulića, finansijski gubici zbog te odluke Prištine procenjuju na oko 63 miliona evra.

Protest zbog zabrane ulaza na KiM robe proizvedene u centralnoj Srbiji biće održan danas u 12 časova u Kosovskoj Mitrovici, ispred spomenika knezu Lazaru.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()