Upad kosovske policije u fabriku u Zubinom Potoku: Objekat godinama ne radi, ne zna se razlog pretresa

U fabrici u trenutku upada policije nije bilo nikoga, a ova fabrika godinama ne radi.

08.09.2023. 11:44
  • Podeli:
Kosovska policija_Foto Reuters-6495a07962e36.webp Foto: Reuters

Pripadnici Specijalne jedinice kosovske policije jutros oko 10 časova nasilno su ušli u prostor fabrike alata "Lola" u Zubinom Potoku i u toku je pretres ovog objekta i fabričkog kruga, saznaje Kosovo onlajn.

Specijalci sa dugim cevima opkolili su prvo fabrički krug, njih više od 50, zatim su, prema pisanju Kosovo online, provalili unutra i trenutno se nalaze u objektu.

U fabrici u trenutku upada policije nije bilo nikoga, a ova fabrika godinama ne radi. U ovom momentu nepoznato je šta policija traži, a sličnu akciju su u ovoj fabrici ranije već izvodili, piše Kosovo online.

Do upada u fabriku "Lola" u Zubinom Potoku došlo je samo dan nakon što je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg poručio da je za svaku akciju Specijalnih jedinica kosovske policije na severu Kosova neophodna koordinacija sa Kforom.

Kako Tanjug prenosi reči Vetona Eljšania, zamenika komandira za region Sever, pripadnici Agencijeza privatizaciju su ušli u fabriku kako bi ustanovili u kakvom su stanju prostorije.

"Agencija za privatizaciju, uz asistenciju redovne policije, ušla je danas u fabriku kotrljajućih ležajeva "Ivo Lola Ribar" u Zubinom Potoku. Fabrika ne radi godinama, u njoj nije bilo nikoga, a nije bilo ni otpora lokalnog stanovništva", rekao je za Tanjug zamenik komandira za region Sever Veton Eljšani. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()