Varhelji: Šokiran sam napadom na srpsku decu u Štrpcu

Protest Srba u Gotovuši i dalje traje.

06.01.2023. 20:21
  • Podeli:
profimedia-0672920613-oliver-varhelyi-oliver-varhelji.jpg Foto: Profimedia

Evropski komesar za susedsku politiku i proširenje Oliver Varhelji izjavio je danas da je šokiran napadom na dvoje srpske dece u Štrpcu i da od vlasti u prištini očekuje punu istragu.

"Šokiran sam današnjim napadom na dvoje dece u Štrpcu. Ne može biti opravdanja za bilo kakvo nasilje", napisao je on na Tviteru.

Varhelji je povređenima poželeo brz oporavak.

"Verujem da će kosovske vlasti sprovesti potpunu istragu", istakao je on.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti osudio je današnji napad na dvojicu srpskih dečaka u selu Gotovuša kod Štrpca.

U objavi na Fejsbuku, Kurti je naveo da je kosovska policija već uhapsila osumnjičenog, koji će se, kako je rekao, bez sumnje suočiti sa pravosudnim organima.

Rekao je da će nadležni nastaviti istragu dok se ne razjasne sve okolnosti napada. 

Kurti je na Fejsbuku naveo da će policija biti maksimalno angažovana u obavljanju svojih dužnosti u cilju zaštite života i imovine svih bez razlike.

Protest Srba u Gotovuši i dalje traje. Okupljeni traže veće prisustvo Kfora i bezbednosne garancije da se slični incidenti neće ponavljati.

Podsetimo, dečak Stefan Stojanović (11) i mladić Miloš Stojanović (21) ranjeni su u Gotovuši kod Štrpca kada je na njih bez ikakvog povoda, iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac. 

"Bili smo za badnjak kao i svake godine, izašli smo na put da se slikamo i posle slikanja naišao je automobil, ispalio metak, pogođen sam u ruku", rekao je Miloš Stojanović, koji je  pogođen u šaku.

Medicinski su zbrinuti u Kliničko-bolničkom centru u Gračanici.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()