Velika odluka Beograda: Umesto novogodišnjeg vatrometa, novac će ići društvima za zaštitu životinja

Prestonica Srbije se priključila gradovima u koji su to već učinili, poput Niša i Novog Sada

14.12.2023. 12:12
  • Podeli:
pas, vatromet, kućni ljubimac, strah od vatrometa, nova godina - shutterstock-657ae279e70ca.webp Foto: Shutterstock

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić najavio je da ove godine neće biti organizovanog novogodišnjeg vatrometa u prestonici, već da će novac koji je za to namenjen biti uplaćen društvima za zaštitu životinja. 

Beograd će se na ovaj način priključiti inicijativi koju su pokrenule organizacije za zaštitu životinja, rekao je Šapić, i ocenio ovu odluku kao dobar potez. 

"Smatram da je ova inicijativa dobra i zato je Grad Beograd odlučio da se priključi gradovima u Srbiji koji su to već učinili poput Niša i Novog Sada. Svestan sam koliko vatromet stvara veliku buku i koliko to uznemirava i plaši životinje. Svi koji imaju kućne ljubimce znaju koliko oni to teško preživljavaju. Ovo je dobar potez i u simboličkom smislu i zato se pridružujemo inicijativi da se novac namenjen za vatromet uplati društvima za zaštitu životinja", rekao je Šapić. 

On je istakao da su novogodišnji i božićni praznici dovoljni da budemo dobro raspoloženi i da je to dobar trenutak da svi pokažu solidarnost i empatiju prema životinjama, saopštio je Beoinfo. 

"Nekoliko trenutaka u ponoć za životinje može da ima i dalekosežne posledice, zato smo zvanično odlučili da se Beograd priključi ovoj inicijativi", naveo je Šapić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()