Vozač autobusa pokušao da izbegne sudar, pa se prevrnuo: Koje su opcije srpskim turistima nakon udesa u Grčkoj?

Autobus je prilično oštećen u sudaru, pa su putnici morali da izlaze kroz polomljene prozore i šoferšajbnu.

10.09.2023. 13:10
  • Podeli:
profimedia-0804287616 grčka saobraćajka niški autobus-64fda49a96edc.webp Foto: Profimedia

Četiri osobe su poginule u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Grčkoj u kojoj su učestvovala dva automobila i autobus iz Srbije. 

Kako kaže direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (Juta) Aleksandar Seničić, vozač autobusa pokušao je da izbegne direktan sudar sa automobilom, ali nije uspeo da održi vozilo na kolovozu.

"Vozač automobila koji je izazvao sudar je, iz zasad nepoznatih razloga, skrenuo u suprotnu traku, što su videli i neki putnici iz autobusa. Vozač autobusa pokušao je da izbegne direktan sudar. Izbegao je i stubove koji su se nalazili sa strane, ali nije uspeo da održi autobus na putu i prevrnuo se. Pri prevrtanju je došlo do sudara sa drugim automobilom", kaže Seničić za Telegraf.

On je istakao da nema informaciju o tome da li su u drugom automobilu bili majka i dete iz Srbije.

Prema nezvaničnim informacijama, Grk koji je vozio automobil najverovatnije je zaspao za volanom.

Kada su u pitanju putnici iz autobusa koji nisu povređeni, oni će moći da odaberu da li žele da nastave put ili ne.

"Vlasnik agencije krenuo je na lice mesta. Poslat je jedan autobus iz Srbije, ali i jedan iz Grčke. Putnici koji nisu povređeni, a žele da nastave put, moći će to da odu na odmor, ali će isto tako onima koji, posle udesa, žele da se vrate kući, to biti omogućeno", dodaje Seničić.

Četiri osobe su stradale, dok je povređeno 53 osoba, najnovije su informacije grčkih medija o saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila na putu Atina - Solun.

Autobus je prilično oštećen u sudaru, pa su putnici morali da izlaze kroz polomljene prozore i šoferšajbnu.

"U bolnicu Polikastro šalju se lakše povređeni, a u bolnicu u Solunu teže povređeni. Ono što nam kažu naši predstavnici jeste da je manje teže povređenih ljudi iz autobusa, ali i dalje nemamo konačne brojke", kažu iz niške agencije za Blic.

Ističu da je jedan predstavnik agencije već sa povređenim putnicima u bolnici Polikastro, a drugi stiže u Solun u bolnicu.

 Istraga o uzrocima nesreće je u toku, saopštila je saobraćajna policija.
 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()