U automobilu Novosađanina izmereno neverovatnih 48 stepeni: Ko ne mora, neka ne izlazi

Da li je ovo moguće?

09.07.2024. 15:15
  • Podeli:
audi automobil instrument tabla-65ca1995c875a.webp Foto: Pixabay

Toplotni talas uveliko je počeo u Srbiji, a Republički hidrometeorološki zavod najavio je temperature koje će dostizati 40. podeok. Meteorolozi najavljuju da će najgore biti krajem sedmice, a u jednom automobilu u Novom Sadu zabeležena je temperatura od neverovatnih 48 stepeni Celzijusa.

Kako se vidi na fotografiji objavljenoj na Instagram stranici 192.rs, temperatura u jednom automobilu u Novom Sadu u 14.30 sati dostigla je tačno 48 stepeni.

Podsetimo, RHMZ izdao je upozorenje na jak i dugotrajan toplotni talas, koji će usloviti maksimalne temperature:

  • danas, 09. jula, od 33 do 37 stepeni,
  • đod sutra do kraja sedmice (10. do 14. jul), od 35 do 40 stepeni.

Na području Beograda maksimalna temperatura:

  • danas, 09. jula, oko 35 stepeni,
  • od sutra do kraja sedmice, 10. do 14. jula, od 37 do 40 stepeni.

U većini urbanih sredina očekuju se tropske noći. Toplotni talas pratiće i izražen deficit padavina i sa velikom verovatnoćom će se nastaviti i početkom naredne nedelјe.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()