Akropolj zatvoren drugi dan zaredom: Toplotni talas zapljusnuo Atinu, raste opasnost od požara

Vlasti u Atini obezbedile su klimatizovane prostore u srednjim školama u kojima se održavaju završni ispiti i prijemni na fakultet.

13.06.2024. 15:00
  • Podeli:
Akropolj_Pixabay-1664896205625.webp Foto: Pixabay

Vlasti u Grčkoj i danas su zatvorili arheološki lokalitet Akropolj, jer je tu zemlju zahvatio prvi toplotni talas ove sezone.

Ministarstvo kulture saopštilo je da će citadela na vrhu brda, koja je najpopularnije antičko mesto u Grčkoj, zbog vrućine biti zatvorena od podneva do 17 časova.

Sva ostala arheološka nalazišta u grčkoj prestonici takođe će tokom istih sati biti zatvorena.

Meteorolozi predviđaju da će temperature danas premašiti 40 stepeni Celzijusa u većem delu centralne i južne Grčke, uključujući Atinu, Kiklade i Krit.

Zbog takve prognoze, ministar nadležan za civilnu zaštitu Vasilis Kikilijas je rekao da postoji rizik od požara zbog kombinacije visokih temperatura i vetra.

"Rani početak toplotnih talasa, u kombinaciji sa sušnom zimom, doveo je do veoma teške sezone požara", rekao je on.

Vlasti u Atini obezbedile su klimatizovane prostore u srednjim školama u kojima se održavaju završni ispiti i prijemni na fakultet.

Pad temperatura očekuje se sutra i u subotu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()