Apokaliptične scene u Beogradu: Nevreme ruši sve pred sobom, na ulicama opasne bujice

Srbiju je zahvatilo nevreme praćeno jakom kišom, gradom i vetrom

Autor: Web UNA Srbija
01.07.2024. 22:20
  • Podeli:
nevreme beograd una -66830e85de7cc.webp Foto: UNA

Snažno nevreme koje je danas pogodilo Hrvatsku, stiglo je i u Srbiju. Promenljivo vreme praćeno pljuskovima i olujnim vetrom pogodilo je prvo Bačku Palanku, Batrovce, Rumu i Novi Sad, a onda je stiglo i u Beograd.

Munje paraju nebo iznad prestonice, a počeo je i jak pljusak. Pod naletom oluje, ljudi se sklanjaju sa ulica. Procenjena količina padavina je između 20 i 40 mm za kratko vreme, lokalno je moguće i znatno više.

Velika količina kiše napravila je prave bujice na ulicama prestonice, a u pojedinim delovima grada jaki olujni vetar oborio je stabla. Apeluje se na građane da ostanu u svojim kućama na bezbednom. 

Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, večeras, noćas i sutra u Srbiji se očekuju grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina za veoma kratko vreme. Nevreme je prethodno zahvatilo veći deo Hrvatske i Bosne i Hercegovine. 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, u skladu sa najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, uputili su upozorenje gradskim i opštinskim štabovima za vanredne situacije za hitno preduzimanje operativnih i preventivnih mera.

Jaka kiša sa vetrom padala je oko 21 sat u Mačvi i šabačkom kraju, dok je u pojedinim selima uz Drinu padao i grad. Jači grad nakratko je padao i u Šapcu, Petlovači, Mišaru i Gornjoj Vranjskoj. Za sada nije bilo poziva Centru za vanredne situacije, niti intervencija vatrogasaca-spasilaca.

Na društvenim mrežama pojavljuju se zastrašujući snimci nevremena u ovim delovima Srbije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()