Batut: U tri grada Srbije vreme označeno kao "opasna pojava"

Maksimalna temperatura u Srbiji danas će se kretati od 31 stepen na severu Bačke do 37 stepeni na jugoistoku zemlje, a zatim će temperatura biti u osetnom padu

01.07.2024. 15:11
  • Podeli:
vrućina leto pixabay-64ae609fbc9aa.webp Foto: Pixabay

Institut "Batut" označio je današnji dan u biometeorološkoj prognozi u većem delu Srbije žutom bojom, odnosno dan sa potencijalno opasnim pojavama. Istovremeno je u Bečeju, Kikindi i Loznici vreme označeno narandžastom bojom - kao "opasna pojava".

Kada je reč o opasnim vremenskim uslovima, navodi se da je povećana verovatnoća za različite manifestacije toplotnog stresa, naročito kod dece, trudnica, starih, hronično obolelih, kao i osoba sa narušenim integritetom svih slojeva kože.Kao preporuke navodi se nošenje odeće svetlih boja od laganih materijala, redovna rehidratacija i da se poslovi napolju obavljaju ujutru i uveče.

Maksimalna temperatura u Srbiji danas će se kretati od 31 stepen na severu Bačke do 37 stepeni na jugoistoku zemlje, a zatim će temperatura biti u osetnom padu, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.Tokom noći i sutra se očekuju grmljavina, velike količine padavina, grad i olujni vetar.

Dnevne temperature će u utorak biti u padu za oko 10 stepeni.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()