Beograd juče oborio decembarski rekord: Ovakva temperatura nije zabeležena u poslednjih 34 godina

I prvi dan vikneda u Beogradu će biti prolećni

02.12.2023. 08:04
  • Podeli:
vreme, vremenska prognoza, beograd - nov 2023 - foto tanjug vladimir šporčić-655a17e6d6c93.webp Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Juče je bio prvi dan klimatološke zime. Ipak, jučerašnji dan u Beogradu bio je pravi prolećni. Nakon noćnih 14°C, temperatura je uz fenski efekat južnog i jugozapadnog vetra veoma brzo rasla, pa je tokom dana dostigla 22.6°C. Jučerašnji temperaturni rekord u Beogradu izjednačio sa rekordom od 16. decembra 1989. godine.

Najtopliji gradovi u Srbiji juče su zbog fenskog efekta bili Loznica i Valjevo sa 24°C, navodi meteorolog Đorđe Đurić za Telegraf.rs.

Fenski efekat južnog vetra prethodne noći u Loznici nije spuštao tempetaturu ispod 20°C.

Inače, Beograd i Atina sa 23°C juče su bile najtoplije evropske prestonice, dok je najtoplije u Evropi bilo na jugu Španije sa 29°C.

Istovremeno, ledena vazdušna masa prodrla je sa severa do centralne Evrope, a temperature na krajnjem severu Evrope su i ispod -30°C.

I prvi dan vikenda u Beogradu će biti prolećni sa 22°C, a u nedelju sledi drastično zahlađenje, pa će biti samo 2-3°C.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()