Bil Gejts: Globalna temperatura će verovatno porasti za više od dva stepena

Prioritet čovečanstva će verovatno biti "prilagođavanje", smatra američki milijarder

01.12.2023. 13:08
  • Podeli:
bil gejts, 11 okt 2023 - profimedia-6569c8a7581fe.webp Foto: Profimedia

Globalna temperatura će verovatno porasti za više od dva stepena, izjavio je danas milijarder i filantrop Bil Gejts na klimatskom samitu COP28 u Dubaiju. 

Prema naučnicima, rast temperature za dva stepena bio mogao da donese opasne i potencijalno nepovratne promene koje će uticati na ljude, divlje životinje i ekosisteme, prenosi CNBC.

Gejts je uprkos tome izrazio nadu da bli samit COP28 mogao da donese napredak u borbi protiv klimatskih promena.

"Na sreću, dovoljno smo napredovali, tako da globalna temperatura neće ekstremno porasti za, recimo, četiri stepena ", smatra američki milijarder.

Prioritet čovečanstva će s obzirom na očekivani rast globalne temperature za više od dva stepena verovatno biti "prilagođavanje", zaključio je Gejts.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()