Da li zima svira kraj: Evo kakvo nas vreme očekuje u drugoj polovini marta

Kako ističe meteorolog, posle 23. marta, ponegde je moguć kratkotrajni sneg

12.03.2024. 17:37
  • Podeli:
sneg zima hladno vreme put pixabay-65b3b6d3efedd.webp Foto: Pixabay

Meteorolog Nedeljko Todorović pričao je danas o tome kakvo nas vreme očekuje u drugoj polovini marta.

"Promenljivo i relativno toplo vreme. Povremeno, svaka 3-4 dana, naoblačenje i zahlađenje s kišom, u višim planinama sa snegom. Padavine uglavnom slabog intenziteta, a ukupna mesečna suma u većini mesta ispod prosečnih količina, na jugozapadu oko prosečnih", navodi Todorović.

Kako ističe meteorolog, posle 23. marta, ponegde je moguć kratkotrajni sneg u vidu pljuska, trajanja nekoliko minuta (babini jarci), i u nižim predelima.

"Temperatura u sunčanim danima iznad, u oblačnim oko ili malo ispod prosečnih vrednosti. Inače, prosečne maksimalne temperature u drugoj polovini marta su od 12 do 16 stepeni. U pojedinim vedrim jutrima kao retka pojava moguć je slab mraz", zaključuje meteorolog Todorović za Novosti.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()