Dalmacija pod vodom: U Splitu za jednu noć palo kiše koliko padne za mesec dana

Nevreme je pogodilo i Murter, Vis i Komižu

19.08.2024. 09:32
  • Podeli:
nevreme split facebook@dalmacija danas-66c2f4c17964a.webp Foto: FB@Dalmacija danas

Snažno nevreme sa kišom pogodilo je noćas delove Dalmacije, u Splitu je za kratko vreme palo više od 30 litara kiše po kvadratnom metru, što je jednako prosečnoj količini za celi avgust, mereno na meteorološkoj stanici na Marijanu, dok je na Murteru palo čak 51 litar po metru kvadratnom.

Prema podacima mreže amaterskih mernih stanica najobilnije padavine su zabeležene na zapadnom i istočnom delu grada, na području Spinuta, Splita 3, ali i Kmana, gde je nevreme obaralo stabla i poplavilo određeni broj podruma.

Jako grmljavinsko nevreme sinoć je pogodilo i Vis i Komižu, gde je do 22 sata palo čak 15 litara kiše po metru kvadratnom. Oluja je zabeležena i na makarskom i dubrovačkom području, preneli su hrvatski mediji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()