Danas oblačno, u većini krajeva sa snegom

Najniža temperatura od minus 1 do 1 stepen Celzijusa, a najviša od 1 do 4 stepena

28.01.2023. 08:58
  • Podeli:
Sneg_Beograd_zima 2023_krovovi_Beograd_Foto Tanjug Miloš Milivijević-63cad43d1563c.webp Foto: Tanjug / Miloš Milivijević

U Srbiji će danas biti oblačno i u većini krajeva sa snegom. Doći će do manjeg povećanja snežnog pokrivača u svim krajevima, osim na krajnjem severu, najavio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren, severni i severozapadni vetar. Najniža temperatura od minus 1 do 1 stepen Celzijusa, a najviša od 1 do 4 stepena.

U Beogradu danas oblačno sa snegom, uz manje povećanje snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Temperatura tokom dana bez bitnije promene, od 0 do 2 stepena Celzijusa.

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda u 6 sati najhladnije je bilo na Kopaoniku, gde je izmereno minus 7 stepeni Celzijusa. Na Crnom Vrhu bilo je minus 6, a na Zlatiboru minus 5 stepeni Celzijusa.

Najtopliji je bio Negotin, gde je izmereno 2 stepena, do je u Beogradu izmereno nula stepeni.

Povremene snežne padavine utiču na stvaranje mokrih kolovoza koji tokom jutra mogu biti i klizavi zbog pasnosti od poledice i nižih temperatura, dok na putevima u planinskim predelima zapadne jugozapadne i jugoistočne Srbije snežni pokrivač ostaje na kolovozu, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Upotreba zimskih guma i lanaca je na tim putevima je obavezna, a posebno na u planinskim predelima na teritoriji Ivanjice, Kolubare, Kruševca, Niša, Novog Pazara, Požege, Užica, Vranja i Zaječara.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()