Dugoročna prognoza meteorologa UNE: Najjača košava u poslednjih 30 godina

Od petka malo stabilnije, uz postepen prestanak padavina

Autor: Ivana Rešetar
15.05.2023. 07:46
  • Podeli:
vreme jesen vetar kiša shutterstock-6461c68bc900b.webp Foto: Shutterstock

Period nestabilnog i promenljivog vremena pred nama. Sve ovo dešava se zahvaljujući uticaju ciklona koji se nalazi iznad Italije, a zbog velike razlike u pritisku do srede i vetar će biti pojačan.

Košava se uglavnom javlja u hladnom periodu godine, a podaci kažu da je ovo najjača košava u maju u poslednjih 30 godina.

U ponedeljak pretežno oblačno, sa malo sunčanih perioda. Kiša se prvo očekuje u južnim delovima , a kako dan odmiče zahvatiće i ostatak zemlje.

Veće količine padavina očekuju se na severu Vojvodine. Jutro toplo, sa temperaturom do 14 stepeni, ali maksimalna ostaje i dalje ispod proseka za ovo doba godine - do 21 stepen.

Nestabilno vreme čeka nas u utorak, a pljuskovi lokalno mogu biti praćeni i grmljavinom. Temperatura bez značajnih promena.

U sredu malo toplije, biće i više sunca. Tokom dana manje padavina, međutim u toku večeri očekuju se lokalni pljuskovi. Vetar i dalje umeren istočni i jugoistočni.

Četvrtak će obeležiti pad temperature. Veće šanse za padavine biće na severu zemlje, međutim kako smo u veoma nestabilnom periodu godine ne treba isključiti mogućnost za lokalne pljuskove u celoj zemlji. Maksimlana temepratura do 18 stepeni.

Od petka malo stabilnije, uz postepen prestanak padavina. Tokom vikenda očekuje se pretežno sunčano i toplije. Temperatura do 25 stepeni.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()