Hitno upozorenje RHMZ: Jedan deo Srbije zasuće obilni pljuskovi sa gradom, kiša stiže i u Beograd

Za celu zemlju upaljen je žuti meteoalarm

05.06.2024. 15:04
  • Podeli:
kiša beograd sava radovanović tanjug-6660622ff091c.webp Foto: Sava Radovanović Tanjug

Republični hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje za jedan deo Srbije zbog obilnih plјuskova sa grmlјavinom i gradom.

„U narednih sat vremena na području Šumadijskog okruga (okolina Topole) lokalno obilni plјuskovi sa grmlјavinom, uz pojavu grada i olujni vetar. Ova oblačnost će imati tendenciju premeštanja ka Pomoravskom i Braničevskom okrugu (Velika Plana i Svilajnac)“, navode iz RHMZ.

Osim toga, RHMZ je izdao i najavu da će dana tokom poslepodneva biti nestabilno, mestimično sa plјuskovima i grmlјavinom, koji u Šumadiji, kao i u Pomoravlјu mogu biti intenzivniji sa lokalnom pojavom grada.

Na širem području Beograda takođe kiša ili lokalni plјuskovi s grmlјavinom.

Na teritoriji cele Srbije danas je na snazi žuti meteo-alarm.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()