Još jedan dan sunca, a onda nagla promena: Meteorolog Ristić najavio dolazak padavina, biće i grada

Za 7. maj na snazi je žuti meteoalarm za celu Srbiju, meteorolozi upozoravaju na pljuskove i grmljavinu

06.05.2024. 21:11
  • Podeli:
kiša pljusak Tanjug VLADIMIR ŠPORČIĆ-6479b911c5942.webp Foto: Tanjug / Vladimir Šporičić

Meteorolog Ivan Ristić najavljuje da će od utorka popodne početi da pada kiša u Srbiji, a više padavina očekuje se u noći između srede i četvrtka. On upozorava i da postoji opasnost i od pojave grada u pojedinim delovima Srbije.

"Imaćemo tri kišna dana, a od petka i za vikend uglavnom suvo i svežije vreme", napisao je Ristić na svom Fejsbuku profilu uz detaljne mape kako će kiša postepeno obuhvatati Srbiju.

U noći između srede i četvrtka više padavina

Kako dalje najavljuje meteorolog Ristić, izgledi za više kiše očekuju se od srede popodne, i preliće se na noć između srede i četvrtka, kao i na četvrtak tokom dana.

Kao da se ponavlja situacija od prošle nedelje. Čak su i temperature slične. Izgleda za više kiše biće u sredu popodne, kao i u noći između srede i četvrtka, kao i četvrtak tokom dana. Zapad i sever Vojvodine biće sa mnogo manje padavina, dok se najviše kiše očekuje oko Beograda i južno od Beograda, objašnjava Ristić.

Jači lokalni pljuskovi, kao i pojava grada i nepogoda sa grmljavinom mogući su i u utorak i u sredu.

Screenshot RHMZ

U utorak će nepogode zahvatiti Zlatiborski okrug i zapadnu Srbiju, a u sredu popodne može svuda da zagrmi. Najveće su šanse da to bude u Mačvi, Sremu i delu Bačke i Banata, najavljuje meteorolog Ivan Ristić.

Cela Srbija pod meteoalarmom u utorak i sredu

Za 7. maj na snazi je žuti meteoalarm za celu Srbiju. Meteorolozi upozoravaju na pljuskove i grmljavinu.

Lokalni pljuskovi sa grmljavinom na području Srbije ponovo se očekuju od utorka posle podne, a od srede i malo svežije, najava je RHMZ-a.

Lokalni plјuskovi sa grmlјavinom na području Srbije ponovo se očekuju od sutra posle podne. 

Screenshot RHMZ

Od srede, 08. maja, pa do kraja nedelјe, 12. maja, biće malo svežije sa dnevnim temperaturama od 19 do 24 stepeni.

Sredinom sedmice (u sredu i četvrtak) će kratkotrajni plјuskovi sa grmlјavinom biti najučestaliji pa se očekuju u većini mesta, a lokalno će biti praćeni sitnim gradom i količinom padavina većom od 20 mm za kratko vreme. 

Od petka, 10. maja, biće više sunčanih sati, a padavine će postati ređa pojava.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()