Kabanicu imajte uvek uz sebe: Sunca neće biti, a kiše i oblaka ne manjka

Vetar slab i umeren severozapadni, na istoku povremeno i jak.

28.06.2023. 07:36
  • Podeli:
Tan2023-06-0116193680_1 kiša beograd vreme vladimir sporčić-649bc695dddef.webp Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Vreme danas oblačno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Obilnije padavine očekuju se na jugu zemlje. Najviša dnevna temperatura do 23 stepena. 

Sredinom dana u Vojvodini, posle podne i u većini ostalih predela prestanak padavina i razvedravanje, osim na jugu zemlje gde će slaba kiša povremeno padati i tokom noći.

Vetar slab i umeren severozapadni, na istoku povremeno i jak.  Jutarnja temperatura od 14 do 19, a najviša dnevna od 19 do 23 stepena.

Prestonica pod oblacima i padavinama

U glavnom gradu povremeno s kišom, temperatura do 21 stepen.

Pretežno oblačno i osetno svežije, mestimično sa kišom, na krajnjem jugozapadu i jugu i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom pa se u tim predelima očekuje i više padavina.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Naredni dani topliji

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će biti ostepeno toplije. 

U četvrtak i petak pretežno sunčano, samo će u četvrtak ujutru na krajnjem jugu zemlje biti oblačno sa slabom kišom. 

U subotu pre podne pretežno sunčano, sredinom dana u jugozapadnim i zapadnim, a po podne i uveče i u ostalim predelima uz promenljivu oblačnost nestabilno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Zatim, do kraja perioda zadržava se promenljivo i nestabilno vreme, ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, s većom verovatnoćom pojave u brdsko-planinskim predelima. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()