Kakvo nas vreme čeka do kraja nedelje: Meteorološkinja UNE otkriva kada stiže zahlađenje

Od petka pa do kraja nedelje maksimalne temperature biće praktično prolećne

14.02.2023. 14:59
  • Podeli:
Tan2023-02-1316263704_4 vreme, Beograd, grad, penzioner Tanjug Sava Radovanović-63eb91c64603f.webp Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Početak nedelje nam je doneo više oblaka nad Srbijom, ali dobra vest je da već u sredu, na Sretenje, dolazi do novog razvedravanja.

Srbija će narednih dana biti pod uticajem jakog anticiklona, polja visokog vazdušnog pritiska. 

"Pod njegovim uticajem do kraja nedelje nas čeka stabilo vreme, što znači bez padavina. To će zasigurno obradovati sve one koji su se uputili na odmor za praznične dane. Noći i jutra će biti hladna", ističe meteorološkinja UNA televizije Ivana Rešetar.

Jutro će ostati  hladno sa temperaturom uglavnom oko nule, a porast minimalne temperature se očekuje od petka, dok će maksimalna dnevna temperatura narednih dana biti u porastu u celoj zemlji.

Od petka pa do kraja nedelje maksimalne temperature biće praktično prolećne - do 16 stepeni u većem delu zemlje. 

U nedelju se očekuje povećanje oblačnosti, ali ostaje i dalje toplo. Sneg se može očekivati samo preko 1000 metara nadmorske visine. 

"Toplije jutro tokom vikenda biće u severnim i centralnim delovima zemlje i tu će minimalna temperatura biti oko 7 stepeni, dok će na jugu Srbije biti hladnije, oko 2 stepena. Vetar će uglavnom biti slab do umeren, zapadni i jugozapadni", objašnjava meteorološkinja Rešetar. 

Novo zahlađenje očekuje se od 20. februara, ali i početkom narednog meseca, uz zimske padavine. 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()