Kakvo nas vreme očekuje do kraja meseca: Upaljen žuti alarm, stižu pljuskovi sa grmljavinom

Od subote nastavak promenljivog vremena, a dnevne temperature kretaće se u intervalu od 21 do 26 stepeni.

25.05.2023. 14:22
  • Podeli:
Pljusak_Pixabay-63c6b2b923425.webp Foto: Pixabay

Nad Beogradom je već kiša počela, a i RHMZ najavljuje nestabilno vreme do kraja meseca.

Stiglo je i hitno pozorenje za područje istočne i jugoistočne Srbije na pojavu jakih pljuskova sa grmljavinom.

Tokom popodneva na istoku i jugoistoku Srbije lokalno obilni plјuskovi sa grmlјavinom i količinom padavina od 20 do 40 mm, lokalno i više, istaknuto je na sajtu.

„Plјuskovi i grmlјavina koji se na području Srbije očekuju do kraja meseca, ali i početkom juna lokalno će biti izraženiji uz pojavu grada i sa velikom dnevnom količinom padavina, od 20 do 50 mm (u zoni najintenzivnijih plјuskova), a lokalno i više“, navodi se.

Upaljen je žuti meteoalarm, a najavljeno je i da će se „na Dunavu kod h.s. Novi Sad i h.s. Smederevo, kao i na Savi kod h.s. Šabac vodostaji narednih dana kretati iznad granica redovne odbrane od poplava.“

Za ovaj četvrtak RHMZ najavljuje posle podne promenljivo i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, koji ponegde u centralnim, istočnim i južnim predelima mogu biti izraženiji.

U pojedinim delovima Beograda kratkotrajna kiša ili pljusak.

Do kraja meseca promenljivo oblačno i nestabilno vreme sa povremenim pljuskovima i grmljavinom, koji lokalno mogu biti izraženiji uz pojavu grada i sa velikom količinom padavina za kratko vreme.

U Beogradu danas i sutra promenljivo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, a kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom biće lokalna pojava, pa su padavine moguće u pojedinim delovima grada ili u široj okolini. 

Od subote nastavak promenljivog vremena, a dnevne temperature kretaće se u intervalu od 21 do 26 stepeni.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()