Letele palme i ležaljke: Nevreme pogodilo poznato špansko letovalište

Meteorolozi prognoziraju da će nevreme još neko vreme moriti najveće špansko ostrvo.

28.08.2023. 10:31
  • Podeli:
majorka twitter ZT_Followers-64ec5b151881b.webp Foto: Twitter/PrintScreen/ZT_Followers

Snažni vetrovi i obilna kiša pogodili su najveće špansko ostrvo Majorku. Meštani i turisti masovno su delili na društvenim mrežama videozapise na kojima se između ostalog može videti kako vetar nosi ležaljke koje se nalaze pored tamošnjih bazena.

Kiša, grad i vetrovi su hotele na ostrvu učinili neprepoznatljivim. Lokalni mediji pišu da je tokom jutra za sat vremena prijavljeno više od 80 incidenata koji se povezuju s poplavama koje je izazvala kiša.

Vetar je rušio palme, a automobili su se teško probijali kroz poplavljene ulice.

Meteorolozi prognoziraju da će nevreme još neko vreme moriti najveće špansko ostrvo. Upozorenja su u nedelju izdata za Majorku, Ibicu, Menorku i Formenteru. 

Meteorolozi kažu da su na Majorci duvali vetrovi brzine 120 kilometara na sat.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()