Meteorolog Todorović predviđa toplije dane: Kratkotrajni predah pre novog ledenog talasa

Otopljenje ali do maksimalnih +10 stepeni, najavljuje meteorolog

12.01.2024. 10:41
  • Podeli:
vreme prognoza-657f076c71ba5.webp Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Minus i hladnoća poslovično su sve iznenadili u januaru i dok smo se žalili na topli decembar, sad svi iščekujemo malo toplije vreme.

Meterolog Nedeljko Todorović izneo je svoju najnoviju prognozu.

„Do nedelje, a to je 14. januar, biće ovako hladno, sa niskim temperaturama, pogotovo u jutarnjim satima, dnevna maksimalna temperatura biće tu negde od -2 do +2 stepena, uglavnom suvo vreme, možda će se u petak ponegde, kao retka pojava, biti slabog snega, bez bitnog uticaja na postojeći snežni pokrivač“, kaže meteorolog za Nova.rs.

„Sledeće sedmice sledi otopljenje, porast temperature, biće oblaka, malo kiše, malo snega, ne očekuju se neke velike količine padavina, a najtopliji dani bi bili 18. i 19. januar, kada bi maskimalna temperatura mogla da dostigne negde oko 10 stepeni. To znači da bi sledeće nedelje postojeći snežni pokrivač u nižim predelima otopio“, otkriva Todorović.

Screenshot RHMZ

Todorović i predviđa da posle 20. januara ponovo sledi zahlađenje, sa padom temperature i potrajaće sve do 25. januara, sa kišom i snegom.

"Količine (padavina) su neizvesne,  s maksimalnim temperaturama blago iznad nule. Posle 25. do kraja meseca biće opet malo toplije vreme. I to vam je najverovatniji tok događaja“, zaključuje Todorović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()