Meteorolog UNE donosi prognozu do 10. aprila: Umesto proleća, ponovo zimsko doba

Na vreme u našoj zemlji glavni uticaj imaće ciklon koji se ovog puta nalazi iznad Sredozemnog mora

03.04.2023. 12:30
  • Podeli:
Tan2022-12-1312035289_3 Beograd, grad,zima, vreme Tanjug Vladimir Sporčić-639ec66ec97a8.webp Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Sedmica koja je pred nama će više ličiti na zimsko doba. Duvaće severac, biće veoma hladno, a padaće sneg i u nižim predelima. 

Sinoptička situacija, kada je ciklon južno od Srbije, a polje visokog pritiska severno od Balkana, dovodi do severnog vetra i priliva znatno hladnijeg vazduha.

Ponedeljak 3.4.

Na vreme u našoj zemlji glavni uticaj imaće ciklon koji se ovog puta nalazi iznad Sredozemnog mora, pa se zato obilnije padavine očekuju u južnim predelima i to popodne i uveče. Najviša dnevna temperatura biće od 8 stepeni na severu i zapadu, pa sve do 15, koliko se očekuje u Timočkoj krajini. 

"Zašto je najtoplije, ali i zašto je često vreme drugačije samo u tom delu - zbog položaja planina. Naime, Timočka krajina se nalazi u Vlaškoj niziji, i to na njenom zapadu, tako da je tu vreme slično, kao i u ostatku nizije. A planine ne dozvoljavaju uvek toplijem ili, kao danas - hladnijem vazduhu, da uđe u te krajeve", objašnjava meteorolog UNA televizije Srđan Ristić. 

Utorak 4.4

Naredne dane obeležiće veoma niske jutarnje temperature, ali i sneg. U utorak se očekuje formiranje snežnog pokrivača, čak višeg od 20 centimetara, u centralnim delu zemlje i u predelima južno od Save i Dunava.

 Jutarnja temperatura biće oko nule, mada ni najviša dnevna neće mnogo porasti. U većini mesta biće samo do 2 stepena, a jedino na istoku zemlje do 6. Duvaće umeren, na momente veoma jak hladni severni i severozapadni vetar.

Sreda 5.4.

U sredu padavine u svim predelima slabe i postepeno staju, a nebo se u maloj meri razvedrava. Takođe će i vetar biti znatno slabiji. Jutro će biti hladno sa temperaturom od -2 do 0, a u najtoplijem delu dana za nekoliko stepeni toplije nego u utorak.

Četvrtak 6.6.

Nešto vedrije biće u četvrtak, a tada se očekuje i porast temperature, biće do 11 stepeni.

Ostatak nedelje 7.4 - 10.4.

Petak donosi nove padavine, mada pretežno slabe, i to uglavnom u Vojvodini. Jutarnja temperatura u centralnom delu i na severu biće do 3 stepena, dok na jugu nekoliko stepeni ispod nule. Maksimalna do 12.

Prvi dan vikenda donosi smenu sunca i oblaka i uglavnom suvo vreme, dok će u nedelju biti pljuskova.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()