Meteorolog UNE donosi prognozu za Božić: Stiže zahlađenje, otkrivamo kad očekujemo i sneg

Ozbiljnije zahlađenje možete da očekujete od ponedeljka

Autor: Srđan Ristić
04.01.2024. 14:19
  • Podeli:
par, zima, ljubav, horoskop, decembar, pixabay sneg-6579ccd1c3abe.webp Foto: pixabay

Posle veoma toplog početka 2024. od Božića hladnije. U petak i subotu će ponegde biti iznad 15 stepeni, a u nedelju, za Božić hladnije, prognozira meterolog UNE Srđan Ristić.

Najviša dnevna temperatura u većini mesta do 10 stepeni, samo u Šumadiji je moguće malo više od toga. Neće biti sunčano u nedelju, očekuje se povremena kiša u većem delu zemlje, koja će uveče i u noći ka ponedeljku preći u susnežicu i sneg. 

Vetar se u nedelju okreće sa toplijeg jugoistočnog na veoma hladni severni i severozapadni koji donosi pravo zimsko vreme sledeće sedmice. Temperatura će uglavnom biti ispod nule, i ujutru i u najtoplijem delu dana, eventualno nekoliko stepeni iznad toga.  

Screenshot RHMZ

Ozbiljnije zahlađenje možete da očekujete od ponedeljka. Vraćaju nam se vrednosti u skladu sa kalendarom. Pre toga, ispred nas je vetrovit vikend, duvaće umeren do jak jugoistočni vetar, a u košavskom delu su mogući i olujni udari.  

 Poznato je da šta radimo za Božić, da ćemo to raditi u toku cele godine. Sudeći po tome da najavljujem promenljivo vreme, kišu, oblake i zahlađenje, sledi nam turbulentna godina. 

Prema procenama klimatologa ova godina će možda biti čak i toplija od prethodne, inače najtoplije godine ikada.  

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()