Meteorolog UNE prognozira: Vraćaju se tropski dani, od srede nagla promena vremena

Utorak će biti najtopliji dan ove sedmice

Autor: Srđan Ristić
24.07.2023. 07:46
  • Podeli:
vrucine-ljeto-leto-anadolija-2-.jpg Foto: Anadolija

Posle nešto svežijeg vikenda i tri olujna nevremena od prošle nedelje, početak ove sedmice obeležiće sunčano i veoma toplo vreme. 

Donosimo vam dugoročnu vremensku prognozu meteorologa UNE, Srđana Ristića.

Ponedeljak 24.7.

Južna strujanja uzimaju prevlast, te stoga stiže vruć vazduh sa severa Afrike na Balkan. Jutarnja temperatura biće do 23 stepena, a maksimalna dnevna oko 35 stepeni u svim mestima. Malo toplije od toga biće ponegde u centralnim i severnim krajevima.  

Utorak 25.7

U utorak nastavlja da duva topli južni vetar, te će stoga biti još toplije. Najtopliji će ovog puta biti južni krajevi, u Nišu će u hladu biti izmereno možda čak i 40 stepeni. Indeks štetnog UV zračenja biće visok, zato važe već dobro poznati saveti. Najpre, da se izbegava sunce u najtoplijem delu dana. Biće veoma sparno, a u nekoj meri će popodne i uveče pomoći umeren južni vetar. Mada će sa druge strane, delovati kao da duva fen.  

Sreda 26.7.

Ove sedmice se najbolje može videti koliki uticaj ima vetar na temperaturu.  U sredu, nakon veoma toplog utorka, počinje da duva hladni severni vetar, koji će pored osetnog pada temperature doneti i nestabilnost pa se očekuju i pljuskovi i grmljavina. Najviša dnevna temperatura će opasti za više od 10 stepeni. U većini mesta u najtoplijem delu biće oko 25, a jedino malo toplije biće na jugu zemlje.  

Četvrtak 27.7.

Nastavlja se vetrovito vreme, kiša uglavnom staje, ali zbog severca, temperatura idalje ne mnogo viša. Maksimalna dnevna biće do 25 stepeni.

Petak 28.7 - Nedelja 30.7.

Prema trenutnim  prognozama, petak će biti vedar, sunčan, i malo topliji. Najviša dnevna temperatura do 29 stepeni. U subotu su mogući ređi pljuskovi, dok će nedelja u popodnevnim časovima biti pljuskovita. Očekuju se obilniji pljuskovi praćeni grmljavinom. Temperatura oko 30. podeljka.  

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()