Meteorolog UNE prognozira: Vraćaju se tropski dani, promena vremena tek od četvrtka

Zbog polja visokog pritiska iznad Švajcarske i Austrije vreme širom Evrope je suvo i stabilno, bez padavina

Autor: Srđan Ristić
21.08.2023. 07:45
  • Podeli:
Beograd_sunčan dan_toplo vreme_Hram Svetog Save_Foto Tanjug_Sava Radovanović-64da3b09291ce.webp Foto: Tanjug / Sava Radovanović

Na vreme u našoj zemlji, kao i u većem delu Evrope, trenutno glavni uticaj ima polje visokog pritiska, koje se nalazi iznad Švajcarske i Austrije.

Zbog njega je vreme širom Evrope suvo i stabilno, bez padavina. Tako će biti i narednih dana.

Ponedeljak 21.8.

U Srbiji se u ponedeljak očekuje sunčano i veoma toplo. Biće vedro ili tek umereno oblačno i suvo, poneka kap kiše moguća je samo na višim planinama. Jutarnja temperatura biće do 22 stepena, a maksimalna dnevna u svim gradovima koji su na nižim nadmorskim visinama, biće iznad 30 stepeni.

Pretežno između 32 i 35, a najtopliji biće ponovo gradovi u Timočkoj krajini i na jugoistoku zemlje. Republički hidrometeorološki zavod je uključio naranžasti meteoalarm zbog visoke temperature za te predele. Izbegavajte sunce u delovima dana kada je ono najjače.

Utorak 22.8.

Nastavlja se sunčano i toplio vreme. I minimalna i maksimlana temperatura biće u porastu. Jutarnja do 24 stepena, a u najtoplijem delu dana do 36 stepeni.

Sreda 23.8.

I u sredu vedro i natprosečno toplo. Sreda će biti najtopliji dan ove sedmice, jutarnja temperaatura do 25, a maksimalna lokalno i do 37 stepeni.

Četvrtak 24.8.

Nakon veoma toplog početka nedelje u četvrtak se očekuje blaži pad temperature na severu i u centralnim krajevima. Mogući su kraći pljuskovi praćeni grmljavinom.

Najviša dnevna temperatura će se kretati od 31 stepen na severu do 34 stepena na jugu. Dakle, i dalje toplo, ali iapk malo prijatnije u odnosu na sredu.

Petak 25.8. - Nedelja 27.8.

U petak i subotu kiša će biti ređa pojava. Padavine se mogu očekivati uglavnom samo na  planinama. Maksimalna temperatura biće u intervalu od 33 do 35 stepeni.

Duvaće slab do umeren vetar. U nedelju se kiša može očekivati i u nižim krajevima, ali će biti prolazna i kratkotrajna.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()