Meteorolog UNE Ristić najavljuje nestabilan vikend: Subota počinje sunčano, ali neće tako i završiti

Meteorolog UNE Srđan Ristić donosi detaljnu vremensku prognozu do ponedeljka

Autor: Srđan Ristić
20.04.2024. 07:01
  • Podeli:
devojka žena kiša, kaput, kišobran pixabay-65c8b66ee29b1.webp Foto: Pixabay

Na početku vikenda biće aktuelna toplija južna strujanja koja će uticati da maksimalna temperatura u mnogim mestima bude iznad 15 stepeni. Popodne počinje da duva hladni severni vetar koji donosi zahlađenje pa će uveče temperatura biti malo ispod 10 stepeni. 

Subota će početi sunčano, ali se neće tako završiti. Popodne se očekuje priliv oblačnosti, zbog polja niskog pritiska koje se nalazi iznad Jadrana.

Suvo ostaje do večeri kada je kiša moguća prvo na jugozapadu zemlje, kasnije tokom noći u predelima južno od Save I Dunava, a u nedelju u celoj zemlji.

Ujutru slab prizemni mraz će ponegde biti zabeležen I u nižim krajevima, dok će na planinama vrednosti biti oko 5 stepeni ispod nule. Tokom dana toplije, maksimalna dnevna temperatura biće od 14 do 17 stepeni. 

Jutro će biti mirno sa slabim toplim južnim strujanjima. Tokom dana počinje da duva severni vetar, koji će uveče biti u jačanju, pa će stoga drugi dan vikenda biti znanto svežiji. 

Screenshot RHMZ

U Beogradu se posle sunćanog jutra očekuje povećana oblačnost, ali ostaje suvo. Jutarnja temperatura biće oko 5 stepeni, a najviša dnevna do 16. Duvaće slab do umeren vetar promenljivog pravca. 

U nedelju pretežno oblačno, sa kišom i lokalnim pljuskovima, a u planinskim predelima i sa snegom. Vetar slab do umeren, severni i severoistočni, posle podne u Vojvodini u skretanju na severozapadni pravac i u pojačanju. Najniža temperatura od 2 do 8, a najviša do 13 stepeni. 

U ponedeljak prestanak padavina, vedrije, ali I svežije vreme. Biće suvo u većini predela, ponegde u Banatu je ujutru moguća kiša. 

Temperatura će biti slična kao I u nedelju sa vrednostima malo iznad 10 stepeni. 

Postepena stabilizacija vremena i otopljenje nam stižu tek u drugoj polovini naredne sedmice, dok će se do tad da se smenjuju suvi i kišni dani.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()