Meteorološkinja Rešetar prognozira: Ciklon nad Srbijom se premešta, od petka promena vremena

U toku ove nedelje očekuje se slabljenje ciklona i njegovo premeštanje ka istoku

Autor: Ivana Rešetar
27.02.2023. 14:17
  • Podeli:
skijaliste_zima_suma_snijeg-63b6b17407a5c.webp Foto: Pixabay

Velike razlike u temperaturi i sneg nakon gotovo prolećnog subotnjeg jutra sve su nas iznenadili. Tako je u Beogradu u subotu bilo izmereno samo dva stepena, dok je u Leskovcu živa dosegla do 22. podeoka na termometru.

"Tokom vikenda Srbija je bila pod uticajem jakog ciklona, a preko naše zemlje prešao je i hladni front, zbog čega smo imali obilnije padavine i veliku razliku u temperaturi između severnih i južnih delova zemlje", pojašnja meteorolog UNA televizije Ivana Rešetar.

Od ponedeljka uticaj ciklona polako slabi, a njegov centar se pomera ka istoku te će nedelja pred nama više biti u skladu sa kalendarom.

Utorak 28.2.

Do utorka će padavina biti u gotovo celoj zemlji, a u zavisnosti od temperature biće kiše, susnežice i snega. Zbog jakih strujanja sa severa i temperature će više priličiti kraju februara i početku marta. Minimalna temperatura će u celoj zemlji biti oko nule, a maksimlana od dva stepena na severu do osam stepeni na jugu zemlje

Sreda 1.3.

Od srede se očekuje manji porast temperature. Jutarnja temperatura će biti uglavnom iznad nule, a maksimalna će biti do 10 stepeni. Samim tim padavine u obliku snega u nižim delovima prestaju. Na jugu zemlje padaće slaba kiša, a na višim planinama i dalje će biti snega.  

Četrvrtak 2.3.

Slično vreme biće i u četvrtak, ali se očekuje da će se padavinska zona proširiti na veći deo naše zemlje. 

Petak 4.3.

Petak nam donosi i sunčane periode. Na severu se oočekuje delimično razvedravanje uz prestanak padavina.

"Tokom vikenda ovakve vremenske prilike pratiće i ostatak naše zemlje. Temperatura u ovim danima biće oko 10 stepeni", zaključuje Ivana Rešetar, meteorolog UNA televizije.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()