Meteorološkinja UNE prognozira: Prva prolećna nedelja – promenljiva, ali topla

Temperature ostaju prolećne, čak će i jutra biti toplija, naročito u severnim i centralnim delovima zemlje

Autor: Ivana Rešetar
19.03.2023. 22:44
  • Podeli:
Ptica_ograda_sunčano_lepo vreme_Beograd_Foto Tanjug Miloš Milivojević-63ac48d46d7bd.webp Foto: Tanjug / Miloš Milivojević

U ponedeljak 20. marta u 22 sata i 24minuta stiže nam proleće. Inače, proleće je godišnje doba koje je teško za prognoziranje zbog čestih promena vremena. Upravo takva biće i nedelja pred nama – promenljiva ali topla.

U ponedeljak sa severozapada dolazi nova oblačnost koja će doneti padavine- prvo severozapadni a u noći ka utorku i ostalim delovima naše zemlje. Ipak ovo će biti tek prolazna kiša, ali zbog zagrejanog tla ponegde je moguć i pljusak. Temperature ostaju i dalje prolećne – čak će i jutro biti toplije naročito u severnim i centralnim delovima zemlje. Najviša dnevna temperatura do 20 stepni.

U utorak, ovi kišni oblaci pomeraće se ka jugu zemlje, pa će u severnim i centralnim delovima biti slabe do umerene oblačnosti, a na jugu pretežno oblačno uz moguću kišu. Temperatura će biti slična kao i u ponedeljak. Minmalna do 9, najviša dnevna do 20.

U sredu će se oblaci zadržati iznad istočnih i jugositočnih delova naše zemlje, pa je tu moguća kiša. U ostalim delovima pretežno sunčano a najviše sunčanih intervala biće na severu zemlje. Kada govorimo u temperaturi bez značajnih promena u odnosu na početak nedelje.

Četvrtak će prema trenutnim prognozama biti najtopliji dan u nedelji sa temperaturom do 22 stepena. Pored toga ne očekuju se padavine tokom dana uz tek slabu do umerenu oblačnost.

Petak takođe bez padavina – biće umereno oblačan i topao sa temperaturom oko 20 stepeni.

Prognostički modeli za subotu najvljuju promenu vremena. Očekuju se pljuskovi sa grmljavinom u većem delu zemlje, sa maksimlanom temperaturom oko 19 stepeni.

U nedelju prestanak padavina i manji pad temperature.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()