Meteorolog UNE bos na beogradskom asfaltu nije izdržao ni 10 sekundi: Ima važan apel za vas

Meteorolog Ristić je imao dobar razlog za ovu egzibiciju

Autor: Srđan Ristić
11.08.2024. 18:30
  • Podeli:

U susret vrelim danim, jedna drugačija prognoza stiže od meterologa UNA televizije Srđana Ristića.

Naime, RHMZ je uključio narandžasti meteo alarm za celu zemlju za danas, a za sutra će na istoku biti najviši, crveni nivo upozorenja. 

Pošto će indeks štetnog UV zračenja biti povišen, da biste bili spremni za izlazak na tropske uslove, preporuka je da se mažete kremama koje štite od sunca.

A naredni dani će biti upravo takvi- tropski. Ovih dana zaista nije teško biti meteorolog - sunce, sunce i opet sunce, kiša je moguća tek u četvrtak, ali na planinama. Pored vedrog vremena biće i sve toplije, danas je bilo do 36 stepeni, a sredinom naredne sedmice biće i do blizu 40, ali meterolog UNE napominje da će ipak biti svežije u odnosu na julski toplotni talas.

Baš kao što ljudi preduzimaju mere predostrožnosti, mažu kreme, nose naočare za sunce, isto tako treba da paze i na svoje četvoronožne prijatelje. 

Da bi vam poručio koliko je važno da znate koliko je opasno ljubimce šetati od 12 do 16h, naš meteorolog je izuo cipele da bi ušao u njihovu kožu i kako tvrdi - uopšte nije prijatno, naprotiv. 

"Da vaš ljubimac ne bi izgoreo šape, pomoću kojih se on i hladi, šetajte ga u hladu, birajte jutarnje ili večernje šetnje. Kada je temperatura vazduha oko 35, asfalt može da dostigne čak i 60. Zato pazite svoje ljubimce", ističe meteorolog Ristić.

Kako je UNA već pisala, kućni ljubimici, ali i napuštene životinje kojih je sve više - životno su ugroženi tokom toplotnog talasa. Stručnjaci su nam objasnili da moramo svim životinjama da obezbedimo svežu vodu, da ih ne izvodimo po jakom suncu i da ih ne ostavljamo u vozilima ni na minut.

Životinje osete miris vode, pa mesta za posudice sa vodom ne moraju da budu na prolazu, jer to mnogima smeta. Ukoliko im se ostavlja hrana, ona treba da bude suva, jer sve drugo se brzo pokvari.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()