Meteorolog UNE donosi prognozu do kraja nedelje: Stiže velika promena vremena sa košavom

Uz osetan pad temparature stiže i kišno vreme

Autor: Srđan Ristić
08.05.2023. 11:03
  • Podeli:
Tan2022-12-0710535031_3 Beograd, kiša Tanjug Vladimir Sporčić-63ce2fb228433.webp Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Nakon veoma toplog vikenda, zbog promene vetra na severni, danas nas očekuje pad temperature za 5 do 7 stepeni. Hladnija vazdušna masa iz severoistočne Evrope ulazi dublje u naše prostore.

Ponedeljak 8.5.

Osim što će opasti temperatura, očekuju se i padavine. Front koji se sa severa spušta prema jugu našeg regiona donosi kišu, lokalno i pljuskove praćene grmljavinom.  Pošto se on spušta sa severa, ujutru će kiša prvo padati u severnoj polovini zemlje, a kasnije u toku dana se u tom delu očekuje prestanak padavina i delimično razvedravanje. Kišni oblaci se popodne spuštaju na jug zemlje. Maksimalna dnevna temperatura osetno niža nego prethodnih dana. Biće do 21 stepen, a najtopliji dan očekuje stanovnike jugoistoka Srbije. Duvaće umeren do jak svežiji severni vetar. Najjači udari vetra biće na severu Vojvodine.

Utorak 9.5.

Narednih dana - pad temperature od nekoliko stepeni i uglavnom suvo vreme. U utorak je moguća veoma slaba kiša na jugu i to pretežno na planinama. Jutarnja temperatura biće između 8 i 11 stepeni, a u najtoplijem delu dana do 19 na severu zemlje, mada pretežno i hladnije od toga.

Sreda 10.5.

U sredu razvedravanje, ali dan neće obeležiti ni sunce ni oblaci, već košava, koja će duvati jakim, a na jugu Banata i u Đerdapskoj klisuri, i olujnim intenzitetom. Minimalna dnevna temperatura slična kao i u utorak, u centralnom delu i Vojvodini oko 8 stepeni, a na jugu do 10. Maksimalna dnevna do 21 koliko će biti izmereno na zapadu zemlje.

Četvrtak 11.5.

U četvrtak oblačnije vreme i nova tura kiše, ali nastavlja da duva košava pa je kiša moguća pre svega na zapadu i ponegde u centralnim krajevima. Biće uglavnom slabog intenziteta. U najtoplijem delu dana malo svežije nego u sredu, do 18.  

Petak - nedelja 12.5 - 14.5.

Do kraja sedmice se nastavlja nestabilno vreme, odnosno smena sunca i oblaka, ali i povremeni lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Jutarnja temperatura biće oko 10 stepeni, a najviša dnevna malo niža od 20.  Vetrovito će biti do kraja sedmice, kada se očekuje postepeno slabljenje vetra.  

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()