Na severu Alpa temperature kao da je proleće

Na švajcarksim Alpama izmerene rekordne temperature

01.01.2023. 19:37
  • Podeli:
flowers-1516734-cvece-alpi-planina-foto-pixabay Cropped.jpg Foto: Pixabay

Na severnoj strani Alpa u Švajcarskoj i Lihtenštajnu temperatura vazduha danas bila preko 20 stepeni Celzijusovih, što je rekord za januar.

U gradu Delemontu na severu Švajcarske i Vaduzu glavnom gradu Lihtenštajna temperatura vazuha danas je prelazila 20 stepeni Celzijusovih, objavio je "Meteonjuz".

Prethodni rekord izmeren je 12. januara 1993. godine u Lucernu, kada je bilo 19,4 stepeni Celzijusovih.

U Delemontu je danas bilo 20,9 stepena.

Maksimalne temperature vazduha na Novu godinu registrovane su na 36 mernih stanica.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()