Nagli pad temperature i obavezni kišobrani: Danas se toplo obucite, temperatura neće preći 10 stepeni

Dnevna temperatura biće oko 8 stepeni

17.04.2024. 07:00
  • Podeli:
vreme kiša beograd-65d9d2c26990a.webp Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

U Srbiji će u sredu biti osetno hladnije, uz pad temperature za 15 do 20 stepeni Celzijusa u odnosu na prethodni period i oblačno vreme, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima koji će na jugu i jugoistoku Srbije biti praćeni i grmljavinom i lokalno većom količinom padavina. 

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, jutarnja temperatura iznosiće pet na severozapadu do 15 stepeni na krajnjem jugu i jugoistoku zemlje, dok će se dnevna temperatura kretati od 6 do 11 stepeni.

Na planinama jugozapadne i južne Srbije tokom prepodneva kiša će sutra preći u sneg. 

Screenshot RHMZ

Vetar slab i umeren severozapadni, na istoku povremeno i jak, a samo će još tokom prepodneva na jugoistoku zemlje biti umeren južni. 

I u Beogradu sutra oblačno i hladno, povremeno sa kišom i kratkotrajnim lokalnim pljuskovima uz slab i umeren severozapadni vetar. 

Dnevna temperatura biće bez većeg kolebanja i iznosiće oko 8 stepeni.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()