Naoblačenje sa kišom i pljuskovima juri ka Srbiji: Ovi delovi zemlje biće prvi na udaru

Tokom prepodneva padavine se prvo očekuju u jugozapadnim, sredinom dana u zapadnim, a posle podne ponegde i u ostalim predelima Srbije

24.09.2024. 11:07
  • Podeli:
pljusak kiša nevreme vladimir šporičić tanjug-666829687dc64.webp Foto: Vladimir Šporičić Tanjug

Naoblačenje sa kišom i plјuskovima sa područja Crne Gore, BiH i Hrvatske (Slavonije) u jugozapadnoj struji tutnji ka Srbijii. Već tokom prepodneva padavine se prvo očekuju u jugozapadnim predelima, najvio je RHMZ.

Tokom prepodneva padavine se prvo očekuju u jugozapadnim, sredinom dana u zapadnim, a posle podne ponegde i u ostalim predelima Srbije - napominju iz RHMZ.

Žuti meteoalarm zbog kiše i grmljavine na snazi je u Banatu i Sremu, kao i u zapadnoj Srbiji i Pomoravlju. Lokalno može pasti i više od 10 mm kiše u periodu od tri sata.

Talas vlažnog vazduha sa zapada zahvata našu zemlju i danas i sutra mestimično uslovljavati kišu i pljuskove sa grmljavinom.

Već sutra žuti meteoalarm biće na snazi u čitavoj Srbiji, i to zbog nevremena.

Hidrološko upozorenje

RHMZ je danas takođe upozorio na vrh talasa na Dunavu koji se očekuje kod Bezdana i Apatina 25. septembra, a kod Bogojeva 26. septembra.

Vrh talasa na Dunavu kod Novog Sada očekuje se 27. i 28. septembra, dodaju iz RHMZ.

Za danas je uglavnom prognozirano sunčano i toplo vreme uz poslepodnevno povećanje oblačnosti.

Prema prognozi, krajem dana i tokom noći na severu i zapadu Srbije jace naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()