Nevreme u Srbiji: Putevi u većem delu zemlje prohodni, problemi sa strujom u planinskim selima

Putevi prvog i drugog prioriteta su prohodni ali na pojedinim deonicama ima do 10 centimetara snega.

28.11.2023. 09:00
  • Podeli:
sneg sjenica Aleksandar Nićiforović Tanjug-65659dad36b2d.webp Foto: Aleksandar Nićiforović/Tanjug

Sneg koji je tokom vikenda padao u delovima Srbije napravio je probleme meštanima pojedinih sela koja su bez struje. Posla je bilo i za spasioce koji su iz zavejanog autobusa na putnom pravcu Vranje–Kriva Feja, kod Sokolovca, evakuisali građane.

Još se traga za 53-trogodišnjim Milinkom Čorbićem koji je nestao pre tri dana u selu Reka, između Rudna i Studenice. U Novoj Varoši oko 580 domaćinstava i dalje je bez struje, u Crnoj Travi oko 200 meštana.

Putevi prvog i drugog prioriteta su prohodni ali na pojedinim deonicama ima do 10 centimetara snega.

Neprohodni putevi su u Crnoj Travi, Sjenici, Tutinu i Babušnici, dok su prilazi zimskim turističkim centrima prohodni. Vanredna situacija je ukinuta u Prijepolju, koja je uvedena zbog obilnih padavina, a Lim se povukao u korito, prenosi RTS.

Meštani sela u planinskom kraju Ivanjice ovih dana probleme imaju sa snabdevanjem električnom energijom.

Zbog čestih kvarova, proizvodnju nisu mogle da organizuju ni neka preduzeća.

Reporter RTS-a javlja da nisu rešeni svi problemi koji su zadesili meštane Ivanjičkih sela, ali i sela koja se nalaze u neposrednoj blizini same varoši.

Problema nema na glavnim putnim pravcima, svi su prohodni, ali se do mnogih domaćinstava još uvek ne može doći pa se čiste i lokalni putevi, odnosno ti seoski putevi u planinskom kraju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()