Nevreme zahvatilo zapadni deo Srbije, preko Kolubarskog okruga stiže do Podrinja

U toku popodneva očekuje se dalje intenziviranje oblačnih razvoja sa pljuskovima i grmljavinom

21.05.2024. 16:14
  • Podeli:
nevreme oluja beograd vladimir šporičić tanjug-64cf40f55b529.webp Foto: Vladimir Šporičić/Tanjug

Nevreme praćeno grmljavinom, obilnim lokalnim pljuskovima, gradom i jakim vetrom zahvatilo je Zlatiborski okrug - Bajinu Baštu, Čajetinu, Užice, Požegu i Kosjerić, saopštio je Republicki hidrometeorološki zavod Srbije.

Posle Zlatiborskog, nevreme je zahvatilo i Kolubarski okrug. Snažna oblačnost stiže i do Podrinja donoseći jake padavine, a u zoni pljuskova i olujni vetar, dok je obilnu kišu, koja se sručila na Požegu u jednom trenutku zamenio grad, javio je RTS.

Očekuje se da oblačnost iz BiH zahvati Podrinje, navodi RHMZ. U toku popodneva očekuje se dalje intenziviranje oblačnih razvoja sa pljuskovima i grmljavinom. 

Do kraja dana će u košavskom području duvati umeren i jak jugoistočni vetar, a na jugu Banata sa udarima olujne jačine. Udari košave tokom noći u slabljenju.

Pljuskovi i grmljavine koji se na području Srbije očekuju danas posle podne, uveče, ali i sutra lokalno će biti praćeni gradom, olujnim vetrom, ali i većom količinom padavina za kratko vreme od 20 do 40milimetara, lokalno i više.

U četvrtak, se prognozira da oblast sa najvećim rizikom od obilnih pljuskova bude istočna Srbija, dok će u ostalim krajevima intenzitet i čestina grmljavinskih razvoja slabiti.

Na gornjim tokovima Zapadne i Južne Morave sa pritokama, kao i na Mlavi, Peku, Timoku, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Belici, Lepenici, Lugomiru i Resavi tokom 22. i 23. maja vodostaji će biti u umerenom i većem porastu bez prevazilaženja upozoravajućih nivoa, dok su  na bujičnim vodotocima ovih slivova moguća lokalna izlivanja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()