Nezaustavljivo nevreme u Srbiji rušilo sve pred sobom: Provala oblaka u Beogradu

Nad prestonicom su se nadvili tamni oblaci koji su se kretali munjevitom brzinom

21.07.2023. 21:34
  • Podeli:
nevreme tanjug-64baddee0673c.webp Foto: Tanjug/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Jako nevreme zahvatilo je u petak poslepodne Srbiju i napravilo haos u gradovima širom zemlje. 

Orkanski vetar kršio je i lomio u Somboru, Subotici, Rumi, Novom Sadu.

Vetar je razbacao polomljene grane na putu Sombor-Bezdan.

A onda je oluja krenula i ka Beogradu.

Prvo je počelo da grmi, pa su se nad prestonicom nadvili tamni oblaci koji su se kretali munjevitom brzinom, a onda se pljusak sručio na grad.

U pojedinim delovima grada je potop od kiše koja pada, a u prestonici duva i jak vetar.

Nakon stravične oluje u Novom Sadu je kolaps, budući da je jak vetar lomio grane, obarao stabla i nosio krovove i mobilijar ugostiteljskih objekata.

Na Beogradskom keju, preko puta Doma vojske, u Novom Sadu drvo je palo na trafiku, javio je dopisnik RTS-a. Na terenu su vatrogasci i u toku je spasavanje radnice koja je bila unutra.

Podsećamo, Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje da se u petak i subotu posle podne i uveče očekuje jaka grmljavinska aktivnost uz ponegde krupan grad, kratkotrajno olujne udare vetra i izolovano orkanske udare vetra.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()