Oprezno danas u vožnji: Stiglo zahlađenje sa kišom i grmljavinom

Posle podne i uveče očekuje se prestanak padavina

17.12.2022. 08:29
  • Podeli:
Kiša_kišobran_hladno vreme_Foto Pixabay-1665389583821.webp Foto: Pixabay

U Srbiji će danas biti oblačno, vetrovito i u većini mesta osetno hladnije, ujutru i pre podne sa kišom, u zoni fronta i kratkotrajnim pljuskovima pa se ponegde očekuje i veća količina padavina. 

Posle podne prestanak padavina

Jutarnja temperatura iznosiće od 7 do 12, tokom dana od 4 na severozapadu do 16  stepeni Celzijusa na krajnjem jugoistoku, uveče u daljem padu. 

Na jugu zemlje danas je moguća i grmljavina. Kratkotrajni prelazak kiše u sneg, sa padom temperature, očekuje se samo u planinskim predelima južne Srbije. 

Posle podne i uveče prestanak padavina. Duvaće umeren, povremeno i jak severozapadni vetar, uveče u slabljenju. 

I u Beogradu danas oblačno, vetrovito i osetno hladnije, ujutru i pre podne sa kišom, posle podne prestanak padavina. Duvaće umeren, povremeno i jak severozapadni vetar, uveče u slabljenju. Jutarnja temperatura oko 9, tokom dana u padu na 5 stepeni, uveče oko 3 stepena.

Do subote 24. decembra u većini dana ujutru slab, ponegde i umeren mraz, osim na jugu zemlje u nedelju kada će jutarnja temperatura biti iznad nule. 

Sutra suvo i hladno uz delimično razvedravanje. 

Sledeće sedmice malo i umereno oblačno i postepeno toplije uz pojačanje jugoistočnog vetra u košavskom području koji će na jugu Banata povremeno imati i olujne udare.

Vodostaji u porastu na Limu, Južnoj Moravi, Ibru i Savi

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će na Limu kod Prijepolja u narednih 48 sati vodostaj biti u većem porastu i da će danas i sutra prevazići granicu vanredne odbrane od poplava. 

Na Južnoj Moravi kod Mojsinja i na Ibru kod Raške naredna 24 sati vodostaji će biti u porastu i kretaće se iznad granice redovne odbrane od poplava. 

Na bujičnim vodotocima tih slivova moguća su lokalna izlivanja. 

Na Savi kod Šapca vodostaj će se približiti granici redovne odbrane od poplava 19. i 20. decembra.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()