Padali krovovi i saksije: Jako nevreme zahvatilo Bačku, Srem, Mačvu i Podrinje

Nevreme praćeno orkanskim udarima vetra pogodilo je i Beograd

19.07.2023. 20:22
  • Podeli:
grom-munja-pixabay.jpg Foto: Pixabay

Jako grmljavinsko nevreme, koje je tokom popodneva napravilo haos u Sloveniji i Hrvatskoj, stiglo je i u Srbiju. Oluja je zahvatila Bačku, Srem, Mačvu i Podrinje i premešta se dalje preko Beograda, Šumadije i Banata na istok

U Sremskoj Mitrovici jak vetar nosi sve pred sobom, a od kiše ne vidi se prst pred okom. Istovremeno, snažni udari groma paraju nebo.

Nevreme je zahvatilo i Šabac, gde su rušeni krovovi, a crep koji je padao oštetio je automobile na ulici.

Nevreme praćeno orkanskim udarima vetra pogodilo je i Beograd. Jak vetar, praćen kišom, podigao je veliku prašinu, dok su sa terasa padali predmeti i saksije sa cvećem.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije je upozorio da nevreme može da ugrozi bezbednost ljudi, životinja i imovine.

"Očekuju se intenzivni pljuskovi, krupan grad, olujni i kratkotrajno orkanski vetar koji može pričiniti značajnu materijalnu štetu, ugrožavajući bezbednost ljudi, životinja i imovine", istako je RHMZ.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()