Padao grad veličine oraha: Prvi nalet nevremena protutnjao Novim Sadom

Najjači udari očekuju se večeras, a meteorolozi su za neke delove Srbije, uključujući Srem i Bačku, najavili novu superćelijsku oluju

25.07.2023. 17:31
  • Podeli:
nevreme Tanjug Ap-64b9890c2568a.webp Foto: Tanjug/FOTO STA/ Deniel Novakovic

Prvi nalet nevremena koje se očekuje danas protutnjao je Novim Sadom nešto posle 15 časova. Jaka kiša i vetar praćeni gradom trajali su oko 15 minuta.

Olujni oblaci nastavili su dalje svoj put prema Banatu. Došli su iz smera Bosne i Hercegovine, delom i preko Hrvatske.

Najjači udari očekuju se večeras. Meteorolozi su za večeras za delove Srbije, uključujući Srem i Bačku, najavili novu superćelijsku oluju, prenosi Danas.

U Novom Sadu još su vidljive posledice dve takozvane superćelijske oluje koje su se dogodile prošle srede i petka.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je ranije hitno upozorenje na vremenske nepogode za područje Vojvodine u narednih sat vremena.

Kako su najavili u svojoj najnovijoj vremenskoj prognozi, očekuju se intenzivni pljuskovi sa jakom grmljavinom, grad i jak i olujni vetar.

"Grmljavinsko nevreme sa područja Slavonije i Bosne i Hercegovine koje se premešta u zapadno-jugozapadnoj struji zahvatiće u narednih sat vremena Srem i Bačku, a zatim i područje srednjeg i severnog Banata premeštajući se preko Novog Sada i Kikinde dalje na severoistok", navodi se u upozorenju RHMZ-a.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()