Ponor tamo gde je bio put, a jezero gde je bilo dvorište: Poplava izmenila Novi Pazar za par sati

U nekim delovima Novog Pazara sinoć je za sat vremena palo više od 66 litara po kvadratnom metru, što se nikada ranije nije desilo

Autor: Zvonko Ninkov
22.05.2024. 20:14
  • Podeli:

Situacija posle obilnih padavina u Novom Pazaru polako se smiruje i život u pogođenim naseljima se vraća u normalu, ali vanredna situacija na teritoriji celog grada i dalje je na snazi. Poplave su izazvale posebno veliku materijalnu štetu na putevima, ali i u domaćinstvima.

Ponor gde je do juče bio put. Jezero tamo gde bilo dvorište. Izlivanje reke Trnavice izmenilo je u potpunosti Novi Pazar za samo nekoliko sati. Tokom dana voda se delimično povukla, ali građani i dalje prijavljuju štetu od poplava. Na sreću, pijaća voda u gradu je ispravna.

"Voda je čista i za upotrebu. Naš Zavod za javno zdravlje nije imao prijava za situacije gde su oni nadležni. Analizirali smo, takođe, putnu infrastrukturu koja je dosta oštećena. Napravili smo raspored građevinskih mašina koje će da rade na sanaciji terena", objašnjava načelnik Odeljenja za vanredne situacije Grada Novog Pazara Ismail Dupljak.

U nekim delovima Novog Pazara sinoć je za sat vremena palo više od 66 litara po kvadratnom metru, što se nikada ranije nije desilo. Ipak, voda se povlači u rečna korita, a vodostaj opada.

Iako su Pazar i okolina bili najteže pogođeni nevremenom, obilna kiša pala je i u Užicu, pa su se i tamošnji vodotokovi izlili.

"Ljudi  su sa opremom danas na terenu i saniraju se posledice. Što se tiče velikih reka poput Dunava, Save, Drine, Južne, Zapadne i Velike Morave, Ibra i Lima sve je pod kontrolom, redovno se prati situacija, i za sada nema problema", rekao je direktor JP Srbijavode Goran Puzović.

Puzović napominje da je komunikacija sa Sektorom za vanredne situacije i lokalnim štabovima za vanredne situacije 24 sata i da su preduzete sve preventivne mere da se preduprede svi mogući problemi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()