Posle prženja na suncu, udario grad i munje po Srbiji: Nevremenu su se ovog puta mnogi obradovali

Jako nevreme zahvatilo je danas popodne Zlatiborski okrug.

14.07.2024. 22:52
  • Podeli:
nevreme, kiša, meteoalarm pixabay-665c675873c52.webp Foto: Pixabay

Posle nekoliko tropskih dana, jak pljusak praćen grmljavinom zahvatio je jug Zlatiborskog okruga. Na Jelovoj Gori kraj Užica bilo je i krupnog grada. 

Nevreme se sporo premešta ka severoistoku ka Moravičkom okrugu.

Narod je bio željan kiše, ne samo zbog osveženja, već i zbog useva, ali grmljavinski oblaci doneli su i grad. Kiša i grad ozbiljno su se sručili, a na pojedinim mestima prouzrokovali i bujice.

Nevreme se polako premešta ka Šumadiji, pa time i prema Beogradu, gde oko 22 sata već bilo umereno oblačno.

U najavi RHMZ koja važi od 21.34 najavljuje se mogućnost kiše i u ovim delovima Srbije.

"U naredna dva sata na jugozapadu i zapadu Srbije, u Šumadiji i na širem području Beograda mestimično se očekuju kratkotrajna kiša i pljuskovi sa grmljavinom", navodi se.

Jako nevreme sa pljuskovima, grmljavinom i olujnim vetrom zahvatilo je večaras osim Zlatiborskog okruga i okolinu Bajine bašte, Požege i Kosjerića.

U Požegi je padala kiša, a za sada nema informacija da li je negde bilo i grada.

Tropske noći širom Srbije

U Beogradu u 21 čas izmereno je 34 stepena, u Kikindi, Loznici i Smederevskoj Palanci 32, dok je trenutno najsvežije na Zlatiboru 17 stepeni.

Inače, vreli talas se nastavlja. Sutra u većini mesta pretežno sunčano vreme. I dalje je na snazi crveni meteo-alarm. Najviša dnevna temperatura do 40 stepeni.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()