Pre skoka temperature stiže novo upozorenje RHMZ: Poseban oprez za sve na putevima

U četvrtak će temperatura ići i do 20 stepeni, ali RHMZ ima upozorenje za sredu

16.01.2024. 16:03
  • Podeli:
poledica pixabay-656cb64116a9f.webp Foto: Pixabay

I pored najavljenog porasta temperature, RHMZ je izdao dodatno upozorenje, a odnosi se na pojavu ledene kiše 17. i 18. januara.

„U sredu ujutro (17.01.) tek ponegde u jugozapadnoj i centralnoj Srbiji slabe mešovite padavine (sneg i kiša uz poledicu) sa tendencijom premeštanja padavinske zone u toku prepodneva dalјe na istok i severoistok. Intenzivnija ledena kiša očekuje se u noći između srede i četvrtka (17/18.01.), kao i u četvrtak ujutro (18.01.) na širem području istočne Srbije (u Timočkoj i Negotinskoj Krajini, kao i u planinskim predelima u ovoj regiji)“, napomenuto je.

Printscreen RHMZ

Za istočnu Srbiju je za sredu upaljen narandžasti, a za četvrtak crveni meteoalarm – koji upozorava na vrlo opasne vremenske pojave koje mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i ugroziti bezbednost ljudi i životinja.

U ostatku zemlje će u sredu i četvrtak biti vetrovito i osetno toplije uz promenlјivu oblačnost. Maksimalna temperatura u većini mesta u sredu od 8 do 13 °C, a u četvrtak od 13 do 20 °C, osim u Timočkoj Krajini gde će se zadržati hladno vreme sa pojavom ledene kiše, koja će biti najintenzivnija u noći između srede i četvrtka, kao i u četvrtak ujutro.

Na planinama intenzivno toplјenje snega. Duvaće umeren i jak južni i jugozapadni, a u košavskom području jugoistočni vetar sa udarima olujne jačine na jugu Banata, u donjem Podunavlјu i u planinskim predelima.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()