Pripremite kape i šalove: Stiže naglo zahlađenje i vlažan sneg

Relativno toplo i uglavnom suvo vreme zadržaće se samo još na jugu i jugoistoku zemlje.

25.02.2023. 08:09
  • Podeli:
Tan2023-01-2011314943_9 sneg Beograd vreme Rade Prelić (1)-63d0cdc7152c0.webp Foto: Tanjug/Rade Prelić

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će se jako zahlađenje za dane vikenda sa severa se premeštati ka ostalim delovima zemlje.

Veća količina kiše

Danas će padavine biti u vidu kiše, a veća količina - od 10 do 30 mm za 24 sata očekuje se u Vojvodini, zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Beogradu, Podunavskom, Braničevskom i Borskom okrugu.

Relativno toplo i uglavnom suvo vreme zadržaće se samo još na jugu i jugoistoku zemlje.

Kiša će uveče preći u sneg, prvo u zapadnoj Srbiji, Beogradu, Sremu i na jugu Banata, a tokom noći i u ostalim krajevima Vojvodine. 

Sneg će biti vlažan, ali se očekuje početak stvaranja snežnog pokrivača.

Sutra se očekuje veća količina padavina na jugozapadu od 30 do 50 mm za 24 časa. 

U ostalim krajevima očekuju se padavine koje će biti na granici kiše i snega i u toku dana će kratkotrajno oslabiti, ali se uveče i u prvom delu noći ponovo očekuje pojačanje vlažnog snega, naročito u delu od zapadne i jugozapadne preko centralne Srbije do južnog Banata, gde će pasti od 10 do 25 centimetara vlažnog snega, lokalno i više. 

U Beogradu sneg

Na istoku i jugoistoku zemlje kiša. 

Danas će u Srbiji jutarnja temperatura biti od 2 stepena na jugoistoku do 12 stepeni u Beogradu, a dnevna od 8 stepeni na severu Vojvodine do 18 stepeni na jugu Srbije. 

Temperatura će uveče i tokom noći biti u osetnijem padu. 

U Beogradu danas naoblačenje i zahlađenje s kišom i lokalnim pljuskovima.  

Temperatura ujutro i pre podne od 12 do 14 stepeni,  posle podne u osetnijem padu, pa će uveče kiša preći u vlažan sneg. 

Tokom noći u pojedinim delovima grada moguće je stvaranje snežnog pokrivača. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()