Proglašena vanredna odbrana od poplava u Novom Pazaru

Vučić, kao vrhovni komandant Vojske Srbije, izdao naređenje da se pripadnici Vojske angažuju u pomoći građanima Novog Pazara i Tutina u borbi protiv vodene stihije.

20.11.2022. 15:29
  • Podeli:
novi pazar poplava aleksandar nićiforović tanjug-1668954522008.webp Foto: Aleksandar Nićiforović/Tanjug

JVP "Srbijavode" uvelio je vanrednu odbranu od poplava na delu sliva Zapadne Morave, a u vodnoj jedinici "Ibar - Kraljevo, Novi Pazar".

Na sajtu Srbijavode objavljeno je da zbog obilnih padavina postoji tendencija daljeg porasta nivoa vode na rekama Raška, Jošanica i Vidrenjak.

Kako se navodi, službe „Srbijavode" i nadležnih vodoprivrednih preduzeća su na terenu, uvedena su dežurstva, i prati se kretanje promena nivoa vode i promene stanja na odbrambenim linijama.

U koordinaciji sa nadležnim organima lokalne samouprave, komunalnim preduzećima i Štabom preduzimaju se sve neophodne mere u cilju odbrane od poplava.

Ministar odbrane Miloš Vučević krenuo je danas u Novi Pazar, gde je, zbog obilne kiše koja bez prestanka pada, drastično porastao vodostaj Raške, Jošanice i Trnavice, potvrđeno je u Ministarstvu odbrane.

Prethodno je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao vrhovni komandant Vojske Srbije, izdao naređenje da se pripadnici Vojske angažuju u pomoći građanima Novog Pazara i Tutina u borbi protiv vodene stihije.

Predsednik Vučić je rekao da će država da uradi sve kako bi građani Novog Pazara i Tutina i njihova imovina bili zaštićeni, kao i da će pomoći u otklanjanju posledica vremenske nepogode, saopštila je pres služba predsednika.

U Novom Pazaru je uvedena vanredna odbrana od poplava.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()