Prognoza meteorologa Ristića: Stiže više sunca i prolećni dani, ali pripremite i kišobrane

Za vikend oblačno i kišovito sa najvišom dnevnom temperaturom do 15 stepeni.

Autor: Srđan Ristić
06.03.2023. 14:16
  • Podeli:
umbrella-4234837-1920-vreme-kisobran-kisa-vremenska-prognoza-prolece-jesen-pixabay.jpg Foto: Pixabay

Za razliku od vikenda kada je duvao hladni severni vetar, u toku sledeće sedmice se vetar okreće na topliji južni. U toku cele nedelje će duvati južni i zapadni vetrovi koji nam donose topliji vazduh sa severa Afrike. Tako da nam sledi toplija sedmica u kojoj će temperature biti bliže prolećni, kaže meteorolog UNE Srđan Ristić.

Ponedeljak 6.3. 

U ponedeljak u Srbiji promenljivo oblačno vreme. Na severu Vojvodine popodne i uveče sa kišom, dok u drugim predelima uglavnom suvo. U okolini Beograda je nakon sunčanog dana u toku večeri moguća veoma slaba kiša ili rosulja. 

Temperatura će biti u porastu u odnosu na prethodne dane. Najtoplije biće na zapadu i u centralnim predelima, gde se očekuje oko 14 stepeni, a u drugim krajevima za nekoliko stepeni hladnije. Duvaće slab do umeren vetar, nešto jači jedino u Banatu, prognozira meterolog UNE Srđan Ristić.

Utorak 7.3.

Drugi dan ove sedmice nastavlja u sličnom ritmu, uz smenu sunca i oblaka, a u Vojvodini sa slabim padavinama. Najoblačnije biće na severu i jugu zemlje, dok će u centralnim predelima i Šumadiji biti znatno vedrije nebo. Nastavlja da duva topao vetar, tako da će maksimalna dnevna temperatura biti za nekoliko stepeni viša nego u ponedeljak. Kretaće se između 10 i 15 stepeni, dok će jutarnja biti uglavnom do 5.

Sreda 8.3.

U sredu nas očekuje više oblaka, ponovo stižu padavine ali pretežno na severu zemlje. Kiša se može očekivati i u drugim delovima Srbije, ali tek poneka kap, tako da vam ni u sredu neće biti potreban kišobran. Minimalna temperatura od 5 do 8 stepeni, a najviša dnevna i do 17 na zapadu i u centralnim krajevima. Na samom jugu zemlje jedino malo hladnije, do 12 stepeni. Sreda će biti vetrovit dan, ali ponovo sa vetrom koji donosi porast temperature u regionu.

Vreme do kraja nedelje

Jugozapadni vetar će pored više temperature doneti i više vlage sa Jadranskog mora, a samim tim i više oblaka, a i padavina u drugoj polovini nedelje. U četvrtak sa kišom u većini predela, ali i kraćim sunčanim periodima. Treba napomenuti da će padavine biti slabe, ali da će kiša padati u više navrata u toku dana. Sa pljuskovima jedino u Banatu i Bačkoj. Maksimalna dnevna temperatura lokalno i do 19 stepeni.

Za razliku od prve polovine sedmice gde će padavina biti više u severnoj polovini zemlje, u petak će kiša biti češća pojava na jugu. I pored više oblaka neće biti hladnije, najviša dnevna temperatura između 14 i 18.

Za vikend oblačno i kišovito sa najvišom dnevnom temperaturom do 15 stepeni. 
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()