RHMZ izdao najavu za Beograd: Stiglo pogoršanje vremena, evo do kada će trajati

Od sutra će vetar ponegde dosezati i olujne udare

28.09.2024. 21:57
  • Podeli:
kiša jesen vreme pljusak pixabay-1664109881734.webp Foto: Pixabay

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) objavio je da se vremenske nepogode u prvoj polovini noći proširuju i na zapadnu i centralnu Srbiju, uključujući i područje Beograd.

Naoblačenje sa kišom, ponegde i kratkotrajnim pljuskom sa grmljavinom, padom temperature i umerenim i jakim severozapadnim vetrom koje je zahvatilo sever Srbije, u prvoj polovini noći proširiće se i na zapadnu i centralnu Srbiju, uključujući i područje Beograda.

Na jugu i istoku zemlje padavine očekuju se tek u drugoj polovini noći ka nedelji.

Već od sutra će biti oblačno, vetrovito i hladno, mestimično s kišom uz umeren i jak severozapadni vetar, koji će na istoku Srbije imati i olujne udare.

Dnevna temperatura biće u padu za 10 do 15 stepeni u odnosu na danas i u većini mesta biće u intervalu od 12 do 16 °S, na istoku ponegde i do 19 °S.

Posle podne i uveče možete očekivati postepeni prestanak padavina, prvo na severozapadu.

U prvoj polovini sledeće sedmice jutra će biti hladna, dok će tokom dana pretežno sunčano i postepeno toplije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()